Planering planering…

Just nu är tankeverksamheten i full gång med planering inför kommande odlingssäsong. Vintersolen värmer mer och våren börjar anas runt hörnet!

Nästa steg i verksamheten är att planera odlingsbäddar och växtföljder och beställa en första omgång fröer. Än är det lite tidigt för att så de första grödorna inomhus men om några veckor kommer jag dra igång en första omgång supertidig kål, spenat, sallad och tomater. Första omgången blir ofta en chansning beroende på hur varm maj månad blir, men faller det väl ut kan man njuta av primörer och sommarblad redan i början på juni.

I december förra året sådde jag spenat, svartrot, palsternacka och morot på friland. Detta har fallit väl ut tidigare år och dessa grödor får sedan en tidigare och bättre start på våren. Dock så började spenaten kika upp ur jorden redan kring jul, vilket inte riktigt var tanken… Nu återstår att se om resten av sådderna hade tålamod nog att vänta till våren.

Gå gärna in och beställ era grönsaker inför säsongen redan nu så underlättas planeringen!

/Erik

1 Comment

  1. Teresa Edelman

    Vad spännande! Det låter gott och nyttigt. Och smidigt! Jag hoppas att distributionsområdet kan utökas till Stockholm. Det är långt men närmare än Sydeuropa…

    Viken fin hemsida! Nu har jag gjort min första beställning. Tack och lycka till!

Leave a Comment