Torka och högsommarvärme

De senaste veckorna har visat sig vara de kärvaste hittills. Regnet lyser med sin frånvaro och mitt bevattningssystem är inte helt färdigutvecklat.

Det som händer i mitt fall är att man måste hämta vatten i en tank från sjön och vattna för hand. Detta blir ett drygt arbete när man har ett halvt hektar att sköta.. Utplantering av växter blir ett vanskligt företag och bevattning blir ett heltidsjobb.  Som tur är får jag hjälp av snälla familjemedlemmar.

Senaste veckan har nästan all kål kommit ut på fältet, jag har sått vax- och brytbönor och planterat ut förodlade plantor.

Impressionen för senaste dagarna (bilder av Philip Wareborn):

DSC03798

DSC03756

Erik1

1 Comment

  1. Teresa

    Det är säkert stockholmarnas fel att det här varit torka. Vi kallar ju det för fint väder och önskar jämt att det inte ska regna. Och glömmer våra odlingar. Men sedan vill vi ha fräsch sallad. I fortsättningen kommer jag att önska mera regn. Eller helst lagom.

    Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *